Individueel traject

Heb je moeite om dingen los te laten? Voel je je schuldig als je iets wegdoet wat je gekregen hebt? Vind je het zonde om iets weg te doen? Kan je alles nog wel ooit eens gebruiken? Misschien heb je een dierbare verloren en staan al zijn/haar spullen nog ergens in huis. Vind je het fijn om tussen spullen uit het verleden te snuisteren of zou je eens grondig moeten sorteren?

Herken je deze situaties? Je huis staat vol spullen waar herinneringen aan vast hangen. Er staan (waardevolle) spullen in huis die niet (meer) gebruikt worden . Je partner/ kinderen/ huisgenoten klagen over bepaalde spullen die je bijhoudt Het is te pijnlijk om dingen weg te doen van een overleden dierbare. Sommige kamers staan vol met spullen van anderen.

Wil je graag meer ruimte in je huis? Wil je een kamer vrij krijgen om een andere functie te geven? Wil je de spullen van een overleden dierbare een waardevol nieuw leven geven? Wil je (waardevolle) spullen wel wegdoen maar niet zomaar weggeven of weggooien? Sta je voor een verhuis maar kijk je er tegenop om alles in te pakken?

Dan ben je hier aan het juiste adres: Ik ga graag samen met jou op weg om je bewust te maken van de gevoelens die je tegenhouden om spullen los te laten. Ik leer jou anders kijken naar het loslaten van waardevolle en emotionele spullen . Samen gaan we aan de slag en zoeken we doelgericht oplossingen voor spullen die jou emotionele ballast geven

6 stappen:

Stap 1:

Ik kom bij jou thuis. We bekijken de ruimte en spullen waar je graag hulp bij hebt. Ik leg uit hoe ik graag met jou tewerk wil gaan. Welke dingen er gaan gebeuren en wat ik verwacht van jou. Ik overloop samen met jou de stappen die we gaan volgen.

Stap 2:

Ik bezorg jou een op maat gemaakt plan van aanpak. Hierin zal je een gedetailleerde beschrijving krijgen van wat we gaan doen en welk prijskaartje eraan vasthangt. Nadat je mij een ondertekend plan van aanpak hebt terugbezorgd, spreken we (telefonisch of per mail) data af voor concrete opruimsessies en wat je eventueel al zou kunnen doen ter voorbereiding.

Stap 3:

Concrete opruimsessies gedurende 4u op een voor of namiddag We gaan samen stap voor stap door alle spullen waarvan je moeilijk afstand kan doen. Stuk per stuk gaan we bekijken wat voor jou de beste oplossing zou zijn: wegdoen of bewaren. Wanneer je beslist om het weg te doen bekijken we samen of je het wil weggeven of verkopen en hoe we dat het beste aanpakken. Wanneer je beslist om het te bewaren, bekijken we hoe en waar we dat gaan doen. Alles gebeurt op jouw tempo op jouw ritme met mijn steun in jouw rug.

Stap 4:

We doen alle spullen die je wil wegdoen samen naar de bestemming die jij gekozen hebt. Vb kringwinkel, goed doel, tweedehandswinkel , antiqairs. Op die manier leer je effectief zelf los laten en weet je ook waar je spullen terecht komen nadat je er afstand van genomen hebt.

Stap 5:

Alle spullen die je graag wil bijhouden krijgen een plaats in huis. We zoeken samen naar de geschikte opbergplaats of geven het een mooi zichtbaar plaatsje in huis.

Stap 6:

Evaluatie gesprek: Wat ging goed? Hoe moet het nu verder? Wat heb je geleerd? Wat kan ik nog doen om volgende klanten nog beter te begeleiden?

Duur traject:

Afhankelijk van de uitgebreidheid van ons project, streef ik er naar om binnen de 4 maanden het volledige traject af te werken met jou.

Resultaat:

Doordat ik met jou samen ga opruimen, wordt je geconfronteerd met je verleden. Dit kan heftig zijn zijn. Hierbij kunnen emoties loskomen en die krijgen tijdens het traject de nodige aandacht en ruimte We gaan samen stilstaan bij je toekomstplannen en nemen die als basisdoel voor ogen.

Door gans het traject ga je een groeiproces door maken waarbij ik ernaar streef om volgende resultaten te behalen:

  1. Je krijgt meer ruimte in je huis.
  2. Je leert anders kijken naar materiƫle spullen.
  3. Je aankoopgedrag wordt bewuster en duurzamer.
  4. Je krijgt meer aandacht en focus op wat essentieel is voor jou in het leven.
  5. Je zal een ongekende innerlijk rust creƫeren door het loslaten van emotionele ballast.
  6. Je krijgt inzicht in jezelf, in je valkuilen en leert er om mee om te gaan.
  7. Je gaat meer energie krijgen om dingen te doen.

Prijs:

Mijn basistarieven zijn:

  1. een opruimsessie van 4u (voor of namiddag) 120 euro.
  2. Gesprek van 2u 60 euro

In het op maat gemaakt plan van aanpak stel ik een totale prijs voor voor het ganse traject dat we samen gaan afleggen. Vb van totaal traject: Gesprek stap 1 (60 euro) + 5 opruimsessies stap 3-4-5 (600 euro)+ gesprek 60 euro= totaalprijs 720 euro

Vraag hier je gratis vrijblijvend gesprek aan