Wie ben ik?

Foto van Els

Mijn ouders hebben mij Els genoemd bij mijn geboorte eind jaren 70. Ik ben de middelste van drie kinderen. Na mijn studie verpleegkunde in Lier ben ik gaan samenwonen met mijn vriend, die ondertussen al bijna 20 jaar aan mijn zijde staat als echtgenoot. Begin jaren 2000 hebben we een huisje gekocht in het hageland en na wat verbouwingen wonen we daar nu samen met onze twee tienerzonen, kat en twee kippen tussen de bloemetjes en de bijtjes (letterlijk dan : mijn man is imker als hobby)

Ik ben van opleiding kinderverpleegkundige, gespecialiseerd in prematuurtjes. Tijdens mijn 20-jarige carriere in de zorgsector , ben ik gaan inzien dat mensen vooral mijn coaching heel erg waarderen. Ik vind het ontzettend fijn om mensen te begeleiden in een groeiproces. In mijn hoofdberoep is dat dan vooral gericht op begeleiding van borstvoeding, zelfstandig voor een premature baby leren zorgen en voorbereiden op ontslag uit het ziekenhuis.

Waarom ik opruimcoach werd

In mijn prive leven ben ik gefascineerd geraakt in het proces van creëeren van rust en ruimte in ons huis en ons druk gezinsleven met twee tieners en een echtgenoot die ook in shiften werkt. Ik streef er elke dag opnieuw naar om onze thuis als rustplek te bekijken. Waar wij tot rust kunnen komen na drukke werk/school/hobbyactiviteiten. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in deze materie en kwam ik zo uit op een cursus professional organizer. In 2018 behaalde ik mijn diploma en een jaartje later ben ik officieel gestart als opruimcoach . Omdat ik veel meer te bieden heb dan enkel maar helpen opruimen, nodig ik je graag uit om mijn website verder uit te pluizen en te ontdekken waar je allemaal bij mij voor terecht kan.

Mijn missie

Mijn missie is voornamelijk om mensen weer tot rust te brengen in hun eigen huis/leefomgeving. Onze westerse maatschappij legt de lat steeds hoger waardoor iedereen meer en meer spartelt om zijn/haar hoofd boven water te houden in de drukke rush van het dagelijkse leven. Sociale media en allerlei andere factoren zoals o.a. de consumptiemaatschappij liggen volgens ons, professional organizers voor een deel aan de oorsprong van deze “stress-maatschappij” Ik ben ervan overtuigd dat mensen al een groot stuk rust kunnen terug vinden wanneer ze leren ruimte creëren zowel in hun huis als in hun hoofd. Laat dat nu net zijn waar ik mij heel graag mee bezig hou. Mensen bewust maken van alle spullen om hen heen en mensen opnieuw leren prioriteiten stellen in hun leven. Ik begeleid hen dan ook heel graag in het leren ontspullen, afscheid nemen van “lastige” of “emotionele” spullen, het loslaten van dierbare spullen en het loslaten van een bepaalde gedachtenpatroon. Ik tracht een bewustwording te creëren bij mensen rond wat ze nu echt belangrijk vinden in hun leven, zowel materieel als emotioneel. Ik leer hen dat ontspullen een groot positief effect kan hebben op hun toekomst. Ik bekijk ontspullen eerder als een therapie dan als een actie. Ik help mensen concreet orde te brengen in hun huis met als uiteindelijke doel : bewustwording creeeren van de impact van al hun spullen en hun manier van leven.